lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäispuuhia

Kevään eteneminen on pienten lumipyryjen myötä ottanut hienoista takapakkia, mutta luotetaan lujasti kalenteriin ja uskotaan, että kyllä se kesä sieltä kovaa vauhtia tekee tuloaan, kuten aina!



Viime päivityksessä mainitsemani heinäseivässängynpääty saapui perille vihdoin viimein. Onhan se hieno! Ennen muinoin heinän kuivatuksessa tuikitärkeät puuseipäät ovat saaneet uuden elämän valkoisiksi maalattuna sisustustarkoituksessa. Uuden kodin sai myös Lumililjasta hankittu Riviera Maison -mallinen tilkkupäiväpeitto.



Näin pääsiäisenä on myös kiva asettua kaikessa rauhassa ruuanlaittopuuhiin. Tällä kertaa sovelsin erästä juustokakkureseptiä mieleisekseni, ja täytyy sanoa, että tykkään lopputuloksesta. Ei todellakaan mitään ällömakeaa tai raskasta, vaan kivan raikasta ja sopivan mietoa, mutta silti sitruunaisen särmikästä. Jos jauhopeukaloa alkoi syyhytä, tässä hyväksi testattu resepti:

Sitruuna-appelsiinijuustokakku

Pohja:

n. 175 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:

1 sitruuna (itse käytin 2 pientä luomusitruunaa)
7 liivatelehteä
2 pkt (a 200 g eli yht. 400 g) tuorejuustoa (itse laitoin toisen maustamatonta, toisen appelsiinilla maustettua)
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
1 prk (250 ml) Flora Vispikermaa
0,5 dl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen. Aseta irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi, kiinnitä reuna ja leikkaa ylimääräinen paperi ulkopuolelta pois. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai laita ne esim. pakastepussiin ja painele kaulimen avulla murusiksi. Lisää keksien joukkoon sulatettu voi, sekoita tasaiseksi ja painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle. 
Pese ja harjaa sitruuna huolellisesti (tästä syystä suosin luomusitruunoita, niitä ei tarvitse pestä niin huolellisesti kuin tavallisia). Raasta sen kuori hienolla raastinterällä, mutta varo raastamasta joukkoon kitkerämpää valkoista osaa, vain keltainen päällyskuori. Purista talteen sitruunan mehu. 
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, sitruunankuoriraaste ja rahka. Kuumenna kattilassa sitruunamehu kiehuvaksi, ota pois liedeltä, purista liivatteista vesi pois ja lisää ne sitruunamehun joukkoon sekoittaen samalla. Valuta seos muun täytteen joukkoon, sekoita hetki ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin, mielellään vaikka yön yli.

Vielä toinen resepti, hieman suolaisemman iltapalan ystäville:

Peruna-pekonisalaatti


noin 10 keitettyä perunaa
2 suolakurkkua
2 pkt pekonia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pss pilkottuja papuja (pakaste)
kourallinen tai pari hillosipuleita
1 ruukku tuoretta ruohosipulia

Kastike:

2 prk kermaviiliä
1 pussi tzatziki -dippikastikejauhetta
(muutama loraus majoneesia)

Keitä kuoritut perunat, jäähdytä ja pilko pieniksi paloiksi kulhoon. Silppua sekaan suolakurkut, paistettu ja valutettu pekoni, hillosipulit ja kirsikkatomaatit. Kiehauta pavut pussin ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä siivilässä ja laita sekaan. Hienonna joukkoon ruohosipuli.

Sekoita kermaviiliin dippijauhe ja sekoita salaatin joukkoon. Itse lisäsin vielä hiukan majoneesia joukkoon, kun salaatti tuppaa imemään kastiketta aika reippaasti itseensä. Anna maustua hetki ja tarjoile!

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti