Aivan ensin on pakko jakaa kuva tästä iki-ihanasta lelusta, jonka Minni sai lahjaksi. Esineen ihanuus ei piile todellakaan sen rahallisessa arvossa, vaan korvaamattomassa tunnearvossa, sillä sen teki isäni, Minnin ukki, ollessaan kuntoutuksessa vakavan sairauden jäljiltä. Vielä ei olla raskittu antaa sitä Minnin kovakouraisiin leikkeihin, mutta kasvaessaan saa siitä pienen, mutta unohtumattoman muiston itselleen säilytettäväksi!
Aina aika-ajoin on ihana kaikessa rauhassa testailla erilaisia leipomuksia. Tässä muutama ohje muillekin innokkaille kokkailijoille!
Jauhelihahyrrät
Sopivat varsinkin erilaisiin juhliin ja illanistujaisiin pikkusuolaisiksi syötäviksi.
En laita ohjeeseen aivan tarkkoja määriä, koska kyseessä on makuasia miten paljosta täytteestä tykkää.
Lehti- tai voitaikinaa (joko levyjä tai kokonainen taikina)
Jauhelihaa
Sipuli
Juustoraastetta
Tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
Sulata taikina(levyt) ohjeen mukaan. Kaulitse niitä suuremmiksi ja sivele tomaattimurskalla. Levitä taikinanlevyn/-levyjen päälle mieleiseksi maustettu ja paistettu jauheliha + sipulisilppu. Ripottele päälle juustoraaste (itse pidän punaleimaemmentalista, koska se on sopivan voimakasta).
Kääri rullalle kääretortun tapaan, leikkaa pieniä palasia ja asettele ne pellille.
Paista uunissa noin 225 c kunhan saavat hieman väriä pintaan.
Voileipäleivokset
Myös nämä ovat oivallista iltapalaa tai juhliin tarjottavaa suolaista esimerkiksi voileipäkakun asemasta. Halutessaan nämä voi myös kuorruttaa majoneesilla/muilla perinteisillä voileipäkakun kuorrutteilla ja koristella kauniiksi!
Ainekset:
1 pussi paahtoleipää (tässä käytetty ruispaahtoleipää)
maitoa kostutukseen
1 prk (n.200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Creme Fraichea
1-2 rkl sinappia
1-2 suolakurkkua
noin 100-200 g kinkkusuikaleita
(ruohosipulisilppua)
Kostuta leipäviipaleet maidolla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä sitä joka toiselle leivälle. Toiset viipaleet laita kanneksi päälle. Pistä kelmua tms. leipien päälle ja laita leikkuulauta tms. painoa päälle hetken ajaksi, jotta leivistä tulee tasaisia ja tiiviitä.
Leikkaa valmiista leivistä reunat pois tai ota muotilla kauniita paloja.
Kinkku-juustorullat
Vielä yksi loistava suolapala illanviettoihin, retkievääksi tai muuten vain herkuteltavaksi. Ohje on Kaunis Pieni Elämä -blogista ja testattu omin pienin kätösin erittäin hyväksi! Tästä satsista saa noin 20 kpl.
Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
200 g voita
250 g maitorahkaa
+ juustoraastetta 150 g + 250 g kinkkusuikaleita
+ halutessasi esim. paprikakuutioita
Sekoita kuivat aineet, lisää joukkoon huoneenlämpöinen, pehmeä (ei sulanut) voi, lisää lopuksi maitorahka ja vaivaa taikinaksi. Kaulitse levy leivinpaperin päälle, ripottele päälle kinkkusuikaleet ja juustoraaste ja kääri leivinpeperin avulla tiiviiksi rullaksi, kuin kääretortuksi. Leikkaa rullasta viipaleita ja laita ne pellille, voitele halutessasi kananmunalla ja paista 175 c:ssa kunhan saavat kauniisti väriä.
VINKKI!
Myös näistä voi kätevästi tekaista jauhelihaversiot. Ohessa kuva sellaisista, pohjana on käytetty näppärästi valmistaikinaa. Sipaisu tomaattisosetta pohjan päälle, maun mukaan maustettu, paistettu jauheliha, mozzarellajuustoraastetta, rullalle, viipaleiksi ja uuniin!
Tällaista tähän väliin, lisää leipomuksia jatkossa kun pääsen testailemaan muutamia ehdolla olevia reseptejä!
Tulipa nälkä näitä katsellessa! NAM!
VastaaPoistaTosi hyvän näköisiä! Voisi tällainen ei-jauhopeukalokin osata tekaista =)
VastaaPoistaIhana tuo lelu!
VastaaPoista